3 Mart 2014 Pazartesi

2014 TÜRKİYE OFF-ROAD ŞAMPİYONASI 1. YARIŞI YAPILDI

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu 2014 faaliyet takviminin ilk etkinliği olan Ankara Off-Road Yarışı, bu hafta sonu koşuldu. 2014 Türkiye Offroad Şampiyonası ilk ayağı olan organizasyon, 30 ekibin katılımı ile 01-02 Mart tarihlerinde İncek’te gerçekleştirildi.

Mitsubishi L 200 ile yarışan Ankaralı ekip İsmail Ayhan-Cemal Akagündüz’ün liderliği ile sonuçlanan yarışta, ikinciliği Mitsubishi Pajero ile Ankaralı ekip Ufuk Bekdemir-Bora Kayim ve üçüncülüğü de Mitsubishi L200 ile Ankaralı ekip İsa Ataman-Ramazan Ayyüce elde ettiler. Sınıf 3 aynı sıralama ile sonuçlanırken, Sınıf 1’de Bolu’dan Yalçın Ali Ocak-İrfan Bilgin birinci, Sakarya’dan Engin Başkurt-Şükrü Mindiloğlu ikinci ve Ankara’dan İskender Gümüş-Tan Uydaş üçüncü oldular.

Sınıf 2’de Düzce’den İrfan Özdemir-Beytullah Özenir birinciliği elde ederken, Sakarya’dan Levent Arı-Şemsettin Erdoğan ikinciliği ve Mersin’den Kemal Kurt-Nüsabettin İbiş üçüncülüğü kazandılar. Sınıf 4’de ise Sakarya’dan  Yusuf Zafer Ertuğrul-Selçuk Bilgeç ilk sırada yer alırken, Düzce’den Burhan Yiğit-Zafer Altınışık ikinci ve İstanbul’dan Adnan Ofluoğlu-Ahmet Yurtseven üçüncü sırada finiş gördüler.

Türkiye Offroad Şampiyonası 05-06 Nisan’da Karabük’te düzenlenecek ikinci ayak yarışları ile devam ederken, iki araç ve 4 kişiden oluşan ekiplerin mücadele ettiği farklı bir offroad branşı olan TOSFED Trial Kupası’nın ilk yarışı da 08-09 Mart tarihlerinde Bursa’da düzenlenecek.


www.tosfed.org.tr



www.tosfed.org.tr


www.tosfed.org.tr