4 Mayıs 2017 Perşembe

2017 İSOFF Challenge 1.Ayağı son dakikaya kadar sürprizlerle devam etti.




  2017 İSOFF Challenge 1.Ayağı son dakikaya kadar sürprizlerle devam etti.

2017 İSOFF Challenge 23 Nisan Pazar günü 23 ekibin katılımı ile Kemerburgaz’da koşuldu.

   Bu sene İSOFF bir ilk olarak, yarışa katılan ekiplere harcadıkları çaba ve enerjinin karşılığını sembolik de olsa verebilmek için sezon finalinde ilk üçe girecek ekiplere bir para ödülü de koydu. Ekipler de yeni sezon için hazırladıkları farklı ve yepyeni araçlar ile ilk yarışı renklendirdiler.

   23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına rastlayan bu yarış gününde İSOFF yarışçı ve görevlilerinin çocukları günü ele geçirdiler. Çocuklar “0” numaralı araçlarda ve rescue araçlarında sağ koltukta yarış görevlerini test ederken, Yarış direktörü ve start hakemlerinin görev yerlerine de kısa bir süreliğine el koydular. Yarış bitiminde ise kupalar yine çocuklar tarafından sahiplerine verildi.

   Sıralama turlarının ardından en iyi etap derecelerini yapan ekipler start sıralarını belirlediler. Seyirciler açısından ise yarışta başa güreşecek ve en güzel rekabet görüntülerini verecek araçlar belirlenmiş oldu. Can-Am X3’ü ile Ali Doğaner, Buggy ile İlyas Tahincioğlu ve Jimny’s Ultra 4 ile Azerbaycan’lı yarışçı Nijad Novruzov en iyi üç etap derecesini yaparak dikkatleri üzerlerine çektiler. Onları De Toro araçları ile Nihat Keskin, Tarık Gökbay ve Mitsubishi Pajero ile Ali Gökhan Yazıcı takip etti.

   12 tur koşulacak ilk etap, 23 ekibin 7’sinin elenerek tur şansını yitirmesi ile sonuçlanacaktı. Ancak daha toplu start anında ilk karambolde çarpışmalar ve kazalar gerçekleşmeye başladı. Araçların çoğu ilk viraja hasar almış şekilde geldiler. Bu ekiplerin bir kısmı ilk etapta finiş görmeyi başarsa bile 2. Etapta start alamadı. Etap içinde de kısa zamanda eşit güçteki ekipler gruptan kopmaya ve birbirleri ile kıyasıya rekabete başladılar. Özellikle 90 dereceye varan keskin virajlarda ve bumplarda birbirlerini geçmek isteyen ekipler hafif çarpışmalar yaşadılar. Suzuki Jimny ile Ozan Dağlı-Rıza Erdoğmuş ve Suzuki G. Vitara ile Ali Çetin-Vecdi Topçu bu etapta takla atarak yarış dışı kalan ekipler oldu. Suzuki G. Vitara ile Bülent Karaduman-Ecem Karaduman spin atarak zor anlar yaşadılar. Mitsubishi Pajero ile yarışan Ali Gökhan Yazıcı-Alpaslan Yüksel ise çarpışma sonrası ciddi hasar aldılar. Jeep Wrangler ile yarışan Erdoğan Kovancı-Hasan Büyükcesur bir viraja girerken iki teker üzerine kalkıp seyircilerin şaşkın bakışları altında bir süre bu şekilde devam ettiler. Buggy ile yarışan İlyas Tahincioğlu-Mert Ersin Tahincioğlu motor arızası ile iki kez servis alanına girmek zorunda kaldılar.

   İlk etabın sonunda sadece 12 araç bir sonraki tura geçme şansını buldu. S4’de Ali Doğaner-Baybars Öztürk, Tarık Gökbay-Bülent Gültekin ve Nihat Keskin-Yasemin Toker tur atlarken S3’de Tuncay Akbulut-Uğur Tepe, Yusuf Yıldız-İsmail Akyıldız, Aziz Gürkan-Ahmet Altunbaş, Cemil Islıkçı-Suat Çelik ve Atahan Ofluoğlu-Polat Emsen turu geçtiler. S2’de Murat Öztiryaki-Mert Öztiryaki ve İsmail Koçali-Devrim Öztürk tur atlarken S1’de Oğuz Çetin-Erhan Gelgeç ve Bülent Karaduman-Ecem Karaduman bir sonraki tura geçtiler.

   10 tur koşulan ikinci etapta çekişme Ali Doğaner ve Tarık Gökbay arasında geçti. De Toro ile yarışan Nihat Keskin takla atarak abandone olurken turu tamamlayabilen Cemil Islıkçı, Bülent Karaduman ve Atahan Ofluoğlu bir sonraki tura geçemeyerek elendiler.

   Final etabı 8 tur koşuldu. Ali Doğaner ve Tarık Gökbay yine çekişmeli soluk soluğa bir yarış seyrettirdiler. Onları Suzuki G.Vitara ile Murat Öztiryaki, Range Rover ile Aziz Görkan ve Suzuki G. Vitara ile İsmail Koçali izledi. Jeep Cherokee ile Tuncay Akbulut, Grand Cherokee ile Yusuf Yıldız ve Suzuki G.Vitara ile Oğuz Çetin birer tur arkadan takip ettiler. Ali Doğaner yarışı son metrelere kadar önde götürürken, finişe 50 metre kala son virajda attığı takla ile sürpriz bir şekilde yarışı terketmek zorunda kaldı. Onu hemen ardından takip eden Tarık Gökbay yarışı birinci bitirirken, ikinci Murat Öztiryaki ve üçüncü Tuncay Akbulut oldu.

   2017 İSOFF CHALLENGE 28 Mayıs 2017’de koşulacak ikinci ayağı ile devam ederken, 19 Kasım 2017 tarihinde start alacak son yarış ile seriyi tamamlayacak.



Bilgi için



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.